حواله سوئیفت به تمام نقاط دنیا با رقابتی ترین کارمزد
ارسال حواله و پول به تمام کشور های دنیا در کوتاه ترین زمان و با کم ترین کارمزد
یکی از رایج ترین روشهای انتقال پول در جهان حواله سوئیفت میباشد. این حواله سیستمی امن و دقیق است که انتقال پول را درسریعترین زمان بین حسابهای بین المللی امکان پذیر میکند. واژه سوئیفت مخفف Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication یا جامعه جهانی ارتباطات مالی میباشد. با استفاده سایت فراکنش، میتوانید در سریع ترین زمان با روش های امن و دقیق، حواله بانکی خود را بین حسابهای بین المللی منتقل کنید. کافیست درخواست خود را در پنل سایت فراکنش ثبت کنید.
مراحل حواله سوئیفت
ثبت نام
ابتدا در پنل فراکنش ثبت نام کنید.
ثبت اطلاعات حساب مقصد و تکمیل سفارش
پس از انتخاب ارز مورد نظر، مبلغ درخواستی را درج کنید و اطلاعات بانکی حساب مقصد را تکمیل نمایید
پرداخت هزینه
پس از اطمینان از صحت اطلاعات در پیش فاکتور پرداخت کنید
دریافت رسید
رسید شما در سفارش مربوطه در قسمت “سفارش های من” قابل دریافت خواهد بود.
حواله سوئیفت چیست؟
حواله سوئیفت (SWIFT Transfer) یکی از روشهای انتقال وجه بینالمللی است که از طریق سیستم سوئیفت (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) انجام میشود. این سیستم به بانکها و موسسات مالی در سراسر جهان امکان میدهد تا به طور امن و سریع اطلاعات مربوط به تراکنشهای مالی را تبادل کنند. سیستم سوئیفت (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) یک شبکه ارتباطی مالی بینالمللی است که در سال 1973 تأسیس شده و مقر اصلی آن در بلژیک قرار دارد. این سیستم به بانکها و موسسات مالی این امکان را میدهد که به طور ایمن و سریع اطلاعات مربوط به تراکنشهای مالی را تبادل کنند.
چگونگی تاسیس سوئیفت
سوئیفت در ابتدا در کشور بلژیک و به صورت موسسه تعاونی شروع به فعالیت کرد. در پایان جنگ جهانی دوم و در اواخر دهه 1950 با رشد تجارت جهانی حجم عملیات های بین المللی بین بانک های معتبر افزایش یافت. در این میان عدم رعایت استانداردهای بین المللی در نقل و انتقال های بین بانکی موجب افزایش هزینه های بانکی و آشفتگی در پرداخت های بین المللی شد. بنابراین در اوایل دهه 1960 حدود 60 بانک بزرگ اروپایی و آمریکایی به فکر طراحی استاندارد سیستم های بانکی افتادند. در سال 1967 بانک های معتبر از کشورهای آمریکا، انگلستان، فرانسه، هلند، اتریش، دانمارک و سوئیس شروع به تحقیق در این مورد کردند. در سال 1973 سوئیفت با عضویت 239 بانک از 15 کشور جهان در نزدیکی شهر بروکسل اتریش تاسیس شد.
خدمات موسسه فراکنش در مورد حواله سوییفت
موسسه فراکنش به منظور ارائه خدمات ارزی و انتقال حواله سوئیفت و برای کمک به متقاضیان در انتقال ارز و پول خارجی تاسیس شده است. کارشناسان ماهر و باتجربه موسسه فراکنش با آگاهی از قوانین حواله های سوئیفت، کارمزد سوئیفت، حواله های صرافی و انواع حواله ارزی کمک می کنند تا متقاضیان در کوتاه ترین زمان ممکن و از طریق سامانه های مطمئن حواله های معتبر ارزی خود را منتقل کنند. از طریق این موسسه متقاضیان می توانند برای ارسال حواله سوییفت صرافی و حواله های ارزی اقدام کنند. موسسه فراکنش در راستای پیشگیری از جرائم مربوط به حواله های سوئیفت و همچنین تنظیم قرارداد با شرکت های خارجی برای وارد کردن کالا راهنمایی های لازم را به متقاضیان ارائه می دهند. این موسسه با ارائه شرایط لازم برای صدور حواله های سوئیفت نقل و انتقال پول به خارج از کشور علی رغم تحریم را امکان پذیر کرده است. با دریافت مشاوره های سودمند از کارشناسان متخصص در حوزه مبادلات ارزی موسسه فراکنش قدم های بعدی خود را با اطمینان بردارید.
آیا سوئیفت در ایران فعال است؟
سیستم و شبکه سوئیفت به دلیل تحریم های آمریکا بر علیه ایران در کشور ما فعال نیست و بنابراین ارسال و دریافت پول به خارج از ایران از طریق سوئیفت غیرممکن است. برخی از متقاضیان بنا به کارهای تجاری و سرمایه گذاری و یا مبادلات خارجی که نیاز به نقل و انتقال پول به خارج از کشور دارند؛ می توانند در کشورهایی مانند ترکیه حساب بین المللی سوئیفت افتتاح کنند. روش دیگر برای نقل و انتقال پول به خارج از کشور مراجعه به شرکت ها و موسسه های مالی معتبر است.
اطلاعات مورد نیاز برای حواله های سوئیفت
متقاضیان به عنوان فرستنده های حواله های سوئیفتی باید دارای اطلاعات لازم باشند. یکی از مهم ترین اطلاعات مورد نیاز برای صدور حواله های سوئیفت کد سوئیفت است که به عنوان شماره شناسایی موسسه های مالی محسوب می شود. از دیگر اطلاعات مورد نیاز برای صدور حواله های سوئیفت موارد زیر را می توان نام برد:
- نام و مشخصات گیرنده حواله های سوئیفتی
- شماره حساب یا IBAN
- نام بانک گیرنده حواله های سوئیفت
- سوئیفت کد یا BIC
- آدرس کامل گیرنده حواله های سوئیفتی
سوئیفت کد چیست؟
سوئیفت کد SWIFT CODE یا BIC یکی از اجزا مهم در صدور حواله سوئیفت و به عنوان کد شناسایی بانک ها و موسسه های مالی شناخته می شود. در واقع سوئیفت به هر سازمان مالی یک کد منحصر به فرد اختصاص می دهد که دارای 8 تا 11 کاراکتر است و هر کدام معنی و مفهوم خاص خود را دارند. سوئیفت کد با نام های SWIFT ID یا کد ISO 9362 نیز شناخته می شود. مفهوم کاراکترهای سوئیفت کد عبارت است از:
- 4 کارکتر اول: کد موسسه مالی
- 2 کارکتر بعدی: کد کشور فرستنده حواله
- 2 کارکتر بعدی: مکان/ کد شهر فرستنده حواله
- 3 کارکتر آخر: اختیاری است اما موسسه ها از آن برای تخصیص کدها به شاخه های جداگانه استفاده می کنند.
کارمزد حواله سوئیفت
حواله ای که از طریق سیستم سوئیت به بانک دیگری ارسال می شود؛ بر اساس مبلغ، کشور و بانک مقصد دارای کارمزد می باشد. به طور کلی بانک های نزدیک به هم از لحاظ جغرافیایی کارمزد سوئیفت کمتری برای انتقال پول دریافت می کنند. کارمزد حواله سوئیفت بر اساس روابط مالی و فاصله جغرافیایی کشور مقصد و مبدا، نوع ارز و مبلغ حواله تعیین می شود. کارمزد حواله ارزی سوئیفت حدود 4 تا 8 درصد می باشد.
روش های پرداخت کارمزد حواله های سوئیفت
از طریق سوئیفت هم می توان اقدام به ارسال پول به ایران نمود و هم می توان از ایران اقدام به انتقال پول کرد. گیرنده و فرستنده حواله های سوئیفت بر اساس انتخاب گزینه های ارسال مجاز به پرداخت کارمزد برای حواله سوئیفت به 3 روش می باشند. متقاضی برای تعیین کارمزد بانک های واسطه به هنگام ارسال حواله های سوئیفت باید مشخص کند که کارمزد را بانک های واسطه بپردازند یا این کارمزد از مبلغ ارسالی کم شود و یا اینکه به صورت اشتراکی بین متقاضی و دریافت کننده تقسیم شود. بانک های واسطه به عنوان کارمزد مبلغی از پول اصلی را کم می کنند. در ادامه به ارائه هر یک از روش های پرداخت کارمزد حواله سوئیفت می پردازیم:
پرداخت کارمزد از طریق بانک های واسطه OUR
ارسال حواله سوئیفت شامل عبور از بانک های واسطه و در نهایت رسیدن به بانک مقصد است. متقاضی پرداخت کننده به هنگام ارسال با انتخاب گزینه OUR همه کارمزدهای بانک واسطه را پرداخت می کند.
پرداخت کارمزد به صورت اشتراکی SHA
متقاضی فرستنده اگر به هنگام ارسال حواله های سوئیفت گزینه SHA را انتخاب کند؛ کارمزد بانکی بین فرستنده و گیرنده تقسیم می شود. پرداخت کننده بخشی از این کارمزد را به صورت نقدی در بانک می پردازد و بخشی از آن از پول ارسالی کسر می شود.
پرداخت کارمزد از اصل پول BEN
متقاضی پرداخت کننده اگر به هنگام ارسال حواله سوئیفت گزینه BEN را انتخاب کند؛ همه کارمزد بانک های واسطه از اصل پول کسر می شود. متقاضی ممکن است 1000 دلار را به صورت حواله معتبر سوئیفتی ارسال کرده باشد؛ اما در اصل 950 دلار به دست گیرنده برسد.
سوئیفت چه کاری انجام می دهد؟
سوئیفت به عنوان یک انجمن مشارکتی متعلق به اعضای آن، تراکنش های مالی ایمن و مطمئن را برای اعضای خود فراهم می کند. این شبکه پرداخت به افراد و مشاغل اجازه می دهد تا پرداخت های الکترونیکی یا کارتی را در روشی امن انجام دهند؛ حتی اگر مشتری از بانکی متفاوت از بانک گیرنده استفاده کند. در حال حاضر سوئیفت بزرگترین و ساده ترین روش پرداخت های بین المللی است. سوئیفت با اختصاص یک کد شناسایی منحصر به فرد BIC به هر عضو نه تنها نام بانک بلکه نام کشور، شهر و شعبه را نیز مشخص می کند. سوئیفت در کشورهای تحت تحریم های بین المللی مانند ایران و روسیه نیز با شرایطی استفاده می شود. گرچه سوئیفت به بخش مهمی از زیرساخت های مالی جهانی تبدیل شده است؛ اما یک موسسه مالی نیست. سوئیفت دارایی ها را نگهداری یا انتقال نمی دهد؛ بلکه کاربرد آن به منظور تسهیل ارتباطات ایمن و کارآمد بین موسسه های عضو است.
مزایای استفاده از حواله های سوئیفت
متقاضیان چه به عنوان فرستنده و چه گیرندۀ حواله های سوئیفت با استفاده از این روش انتقال و مبادله پول از مزایای بسیاری برخوردار می شوند. برخی از مهم ترین مزایای استفاده از حواله های سوئیفت عبارت اند از:
قابلیت دسترسی بدون هیچ گونه محدودیت
برای استفاده از شبکه سوئیفت متقاضیان با محدودیت های زمانی و مکانی مواجه نمی باشند. در واقع شبکه سوئیفت به طور 24 ساعته در همه بانک های عضو و در هر جای جهان در دسترس متقاضیان می باشد.
دارا بودن امنیت و اطمینان
دارا بودن امنیت زیاد و اطمینان به شبکه مالی برای متقاضیان اهمیت زیادی دارد. در سیستم سوئیفت همه نقل و انتقالات مالی در روشی کاملاً امن و بدون کوچکترین مشکلی انجام می شوند.
دارا بودن سرعت بالای صدور حواله ها
گرچه سرعت نقل و انتقال پول از طریق شبکه سوئیفت و حواله سوئیفت در مقایسه با دیگر روش های مبادله الکترونیکی پول بیشتر است؛ اما اگر فرستنده حواله و گیرنده حواله در یک زمان در شبکه سوئیفت آنلاین باشند؛ کار صدور حواله های سوئیفت در کمترین زمان ممکن انجام می شود.
دارا بودن طراحی استاندارد
طراحی شبکه سوئیفت به گونه ای است که فاقد کوچکترین خطا و مشکل می باشد و تاکنون هیچ پیام سوئیفتی در این شبکه انتقال پول مفقود نشده است. طراحی استاندارد و برنامه ریزی منظم این شبکه گسترده مالی موجب کاهش خطاهای احتمالی و همچنین کاهش هزینه های عملیاتی شده و بر اساس ادعای شبکه سوئیفت این شبکه تا حدود 99.99 قابل اطمینان و امن است.
دارا بودن هزینه پایین
شبکه سوئیفت دارای نرخ های نقل و انتقال و مبادله پول کمتری در مقایسه با دیگر سیستم های مبادله پول است. نرخ صدور حواله سوئیفت بر اساس تعداد کاراکترها محاسبه می شود. هر چه تعداد کاراکترهای ارسالی بیشتر باشد، هزینه صدور حواله های سوئیفتی کمتر می شود.
چه کسانی از سوئیفت استفاده می کنند؟
بنیانگذاران سوئیفت SWIFT در ابتدا این شبکه را به منظور تسهیل ارتباطات برای خزانه داری و معاملات کلان طراحی کردند. امنیت و استحکام طراحی این شبکه مقیاس پذیری عظیمی را فراهم کرد که از طریق آن سوئیفت به تدریج گسترش یافت و به ترتیب به تعداد کاربران آن اضافه شد. در حال حاضر شبکه سوئیفت خدمات مالی را به موسسه های زیر ارائه می دهد:
- بانک ها
- موسسه های کارگزاری و تجارت خانه ها
- فروشندگان اوراق بهادار
- شرکت های مدیریت دارایی
- سپرده گذاران و سرمایه گذاران
- اتاق های تجاری شرکتی
- فعالان بازار و ارائه دهندگان خدمات مالی و ارزی
- دلالان ارز و پول و مشاغل مربوط به انتقال بین المللی پول
سوئیفت و تحریم های اقتصادی
کشورهای سراسر جهان برای برقراری ارتباط سریع، ایمن و مطمئن انگیزه ای برای باقی ماندن در وضعیت خوب با این شبکه ارتباطی جهانی دارند. سوئیفت توسط بانک های مرکزی کشورهای G10 نظارت می شود. در سال های اخیر از سوئیفت به عنوان یک تحریم اقتصادی بالقوه علیه اعضا استفاده شده است. در سال 2012 اتحادیه اروپا تحریمی را علیه ایران به تصویب رسانده است که سوئیفت را مجبور به قطع ارتباط بانک های تحریم شده ایرانی کرد. در سال 2022 نیز بریتانیا، آمریکا، کانادا و اتحادیه اروپا اعلام کردند که بانک های منتخب روسیه به دلیل تهاجم به اکراین از سوئیفت جدا خواهند شد.
حواله سوئیفت صرافی
به دلیل تحریم بین المللی بانک های ایران، ارتباط سوئیفت با بانک های ایرانی قطع است و امکان نقل و انتقال و مبادله ارزی بین بانک های ایران و دیگر کشورها وجود ندارد. بنابراین متقاضیان برای انتقال پول به خارج از کشور و یا برعکس باید از طریق حواله سوئیفت صرافی یا شرکت های ارائه خدمات ارزی استفاده کنند.
مدت زمان ارسال حواله های سوئیفت
حواله های سوئیفت در مقایسه با دیگر حواله های ارزی چندان سریع نیستند. مدت زمان ارسال حواله های سوئیفت از حدود یک روز تا 7 روز در نوسان است. در حالی که دیگر روش های انتقال پول به خارج از کشور ممکن است مدت زمان ارسال کمتری داشته باشند.
مدت زمان دریافت حواله های سوئیفت
به طور معمول اسکن رسید بانکی ارسال حواله های سوئیفت از یک تا 3 روز کاری برای گیرنده حواله ایمیل می شود. اطلاعات مربوط به حواله های سوئیفتی در ایمیل برای گیرنده ارسال می شود. زمان دریافت پول در بانک برای گیرنده ممکن است از یک روز تا 10 روز کاری طول بکشد. مدت زمان دریافت حواله سوئیفت به عملکرد بانک مقصد و مبدا و همچنین بانک های واسطه بستگی دارد.
روش کار حواله های سوئیفت
فرض کنید که یکی از مشتریان شعبه Bank of America Corp در نیویورک می خواهد برای دوست خود در شعبه the UniCredit Banca branch در شهر ونیز ایتالیا پول بفرستد. مشتری اهل نیویورک می تواند با شماره حساب دوست خود و دارا بودن کد سوئیفت برای شعبه UniCredit Banca ونیز وارد شعبه بانک آمریکا شود. بانک آمریکا Bank of America پیام سوئیفت انتقال پول را به شعبه UniCredit Banca از طریق شبکه امن سوئیفت ارسال می کند. هنگامی که UniCredit Banca پیام سوئیفت را در مورد پرداخت پول دریافت کرد، می تواند پول را به حساب دوست ایتالیایی واریز کند. شبکه سوئیفت با این که یک شبکه مالی قدرتمند است؛ اما هیچ گونه وجوه یا اوراق بهاداری ندارد و توانایی مدیریت حساب های مشتری را ندارد.
آیا همه بانک ها از سوئیفت استفاده می کنند؟
سوئیفت یک شرکت تعاونی تحت مالکیت و کنترل سهامداران است و نماینده حدود 3500 شرکت در سراسر جهان است و توسط بانک های مرکزی G10 نظارت می شود. اما همه بانک های از سوئیفت استفاده نمی کنند. بسیاری از بانک های کوچکتر در آمریکا و اتحادیه های اعتباری عضو شبکه سوئیفت نیستند. بانک ها بدون سوئیفت می توانند کار نقل و انتقال پول را انجام دهند، اما با کاربرد سیستم های دستی پردازش پرداخت ها کندتر، دشوارتر، پرهزینه تر و نامطمئن تر می شوند.
موارد استفاده از حواله های سوئیفت
متقاضیان برای موارد فراوانی می توانند از حواله های سوئیفت استفاده کنند. برخی از مهم ترین موارد استفاده از حواله های سوئیفت پرداخت هزینه های اپلای دانشگاه های خارج از کشور و پرداخت شهریه دانشگاه های خارجی است. در واقع متقاضیان با دارا بودن حساب بین المللی معتبر می توانند حتی مبلغ خرید خانه و ملک در خارج از کشور را از طریق حواله های سوئیفت پرداخت کنند.
حواله های سوئیفت بهتر است یا وسترن یونیون؟
وسترن یونیون یکی از پرتقاضاترین روش های ارسال حواله های ارزی است که با ارزهای مختلف قابل صدور می باشد و به همان اندازه حواله های سوئیفت معتبر است. در ادامه به ارائه تفاوت های حواله های سوئیفت و یونیون وسترن می پردازیم:
- تفاوت عمده بین حواله های سوئیفت با وسترن یونیون در مدت زمان ارسال حواله ها است. مدت زمان ارسال حواله های وسترن یونیون از حدود یک تا 3 ساعت است؛ اما زمان لازم برای ارسال حواله های سوئیفت از حدود یک روز تا 7 روز در نوسان است.
- حواله های سوئیفت از حساب بانکی کشور مبدا باید به بانک های واسطه منتقل شوند و در نهایت به بانک کشور مقصد برسند؛ اما حواله های وسترن یونیون بین بانک ها جابجا نمی شود و فقط بین شعبه های مختلف سیستم وسترن یونیون منتقل می شوند.
سوالات متداول در مورد حواله سوئیفت
سیستم و شبکه سوئیفت به دلیل تحریم های آمریکا بر علیه ایران در کشور ما فعال نیست و بنابراین ارسال و دریافت پول به خارج از ایران از طریق سوئیفت غیرممکن است.
کارمزد حواله های سوئیفت از حدود 25 تا 60 دلار می باشد و برای ارسال بسیار سریع حواله های سوئیفت متقاضی باید حدود 25 دلار کارمزد اضافه تر بپردازد.
پرداخت هزینه های اپلای دانشگاه های خارج از کشور، پرداخت شهریه های دانشگاه های خارج از کشور و پرداخت هزینه خرید خانه در خارج می باشد.
نام و مشخصات گیرنده حواله های سوئیفتی، شماره حساب یا IBAN، نام بانک گیرنده حواله های سوئیفت، سوئیفت کد یا BIC و آدرس کامل گیرنده حواله های سوئیفتی می باشد.
تفاوت در مدت زمان ارسال حواله ها است؛ مدت زمان ارسال حواله های وسترن یونیون از حدود یک تا 3 ساعت اما حواله های سوئیفت از حدود یک روز تا 7 روز در نوسان است.