یکی از هزینه هایی که متقاضیان تحصیل در خارج باید بپردازند، اپلیکیشن فی دانشگاه مورد نظر است. چنانچه دانشگاه مقصد تقاضای این هزینه را داشته باشد، بدون پرداخت آن امکان پذیرش نخواهید داشت. روش های متعددی برای پرداخت این هزینه وجود دارد. یکی از راه ها آن است که با ورود به پنل کاربری خود در یک وبسایت واسط، نسبت به پرداخت هزینه مربوطه سفارش خود را ثبت نمائید و معادل ریالی آن را پرداخت کنید. البته در این مورد باید کارمزد اپلیکیشن فی را نیز در وبسایت واسط پرداخت نمائید.
فهرست مطالب
Toggleاپلیکیشن فی چیست؟
قبل از آنکه درباره جزئیات اپلیکیشن فی و نکات مهم آن صحبت کنیم، بهتر است بدانید که application fee چیست؟
در واقع، اپلیکیشن فی هزینه ای است که دانشگاه مقصد و مورد نظر شما، برای بررسی درخواست اپلای شما از شما دریافت می کند. بدون پرداخت اپلیکیشن فی، درخواست شما بررسی نخواهد شد و در نتیجه، امکان پذیرش شما در دانشگاه مورد نظر وجود نخواهد داشت. شاید از خود بپرسید که چرا باید این هزینه را پرداخت کنید. در واقع، پرداخت هزینه اپلیکیشن فی دو علت عمده دارد:
- اول آنکه دانشگاه مورد نظر مطمئن می شود که شما در درخواست خود جدی هستید. بدون این هزینه، ممکن است متقاضیان تحصیل در خارج، درخواست های مکرری را بدون جدیت ارسال نمایند که بررسی آنها صرف نظر از نتیجه آن، می تواند بسیار وقت گیر و در بسیاری مواقع هم بی نتیجه باشد.
- دوم آنکه بررسی درخواست های متعدد متقاضیان تحصیل در یک دانشگاه، نیازمند صرف نیرو و زمان نیروی اداری آن دانشگاه است که با پرداخت این هزینه قابل جبران است.
این هزینه معمولا غیر قابل استرداد است و صرف نظر از رد یا قبول درخواست متقاضی، معمولا امکان عودت آن وجود ندارد. البته، هزینه application fee هر دانشگاه، با دیگری متفاوت است. همچنین، مقطع تحصیلی، مکان جغرافیایی دانشگاه، رتبه علمی آن و سایر عوامل در تعیین این هزینه موثر است. خبر خوب آن است که برخی دانشگاه ها این هزینه را دریافت نمی کنند. حال که دانستید اپلیکیشن فی چیست، در ادامه بر بررسی جزئیات بیشتر اپلیکیشن فی پرداخته و سپس، لیستی از این دانشگاه ها را نیز آورده ایم.
نحوه پرداخت application fee به چه شکل است؟
صرف نظر از هزینه و کارمزد اپلیکیشن فی، به دو صورت آنلاین و آفلاین (کارت اعتباری و حواله) می توانید این هزینه را پرداخت کنید. در روش آنلاین، شما می توانید هم از طریق کارت های اعتباری بین المللی و هم از طریق وبسایت های واسطه، نسبت به پرداخت این هزینه اقدام نمائید. با توجه به اینکه بسیاری از ایرانیان، به دلیل تحریم های بین المللی، قادر به تهیه کارت های اعتباری نیستند، لذا استفاده از وبسایت های واسطه در این میان می تواند گزینه مناسبی باشد. برای این کار، باید به یکی از وبسایت های پرداخت در سایت های خارجی مانند فراکنش، مراجعه نموده و در پنل کاربری خود، نسبت به ثبت سفارش پرداخت هزینه و کارمزد application fee اقدام نمائید تا سفارش شما از سوی کارشناسان فنی، بررسی، پردازش و در نهایت تکمیل گردد.
در روش آفلاین از طریق کارت اعتباری، شما باید یک کارت اعتباری با اعتباری معادل مبلغ اپلیکیشن فی مورد نظر تهیه نمائید و اطلاعات آن را به همراه سایر مدارک برای دانشگاه ارسال نمائید.
روش دیگری که می توانیم به آن اشاره کنیم، روش آفلاین به صورت حواله است که البته این روش نیز جزو روش های آفلاین محسوب می شود. این روش، بر خلاف روش آنلاین، دارای سرعت پایین تری بوده و موجب این می شود که درخواست اپلای شما در مدت طولانی تری بررسی شود، زیرا مستلزم تایید واحد مالی دانشگاه مقصد است. در واقع، نحوه پرداخت اپلیکیشن فی در روش های آفلاین، به صورت واریز هزینه مربوطه به حساب بانکی دانشگاه مقصد است. بدیهی است با توجه به عدم دسترسی خیلی از ایرانیان به بانک های بین المللی، استفاده از صرافی های معتبر یا وبسایت های واسطه، راه حل نهایی متقاضیان ایرانی خواهد بود که البته کارمزد اپلیکیشن فی را نیز باید در نظر بگیرید.
چگونه میتوانیم Application Fee را پرداخت نکنیم؟
اگر می خواهی بدانید روش های پرداخت نکردن application fee چیست، باید بگوییم که چند راه برای پرداخت نکردن این هزینه وجود دارد.
چنانچه شما واجد شرایط پرداخت نکردن application fee باشید، اصطلاحا این هزینه را ویو (Fee Waiver) کرده اید یا به عبارتی دیگر، از پرداخت هزینه معاف شده اید. معافیت از هزینه به شما این امکان را می دهد تا بدون پرداخت هزینه برای یک کالج یا دانشگاه درخواست دهید.
معافیت از هزینه به طور کلی به متقاضیانی داده می شود که نیاز مالی آنها قابل اثبات باشد. با این حال، برخی از مراکز تحصیلی به هر متقاضی اجازه می دهند در صورت داشتن شرایط خاص، مانند بازدید رسمی از دانشگاه، از پرداخت هزینه درخواست خودداری کنند.
ثبت نام در اپلیکیشن ها و برنامه های معافیت از هزینه و یا درخواست مستقیم از مرکز آموزشی مورد نظر، از جمله راه هایی است که می توانید شرایط خود را برای ویو کردن اپلیکیشن فی بررسی و پیگیری کنید.
عوامل تاثیرگذار بر روی مبلغ اپلیکیشن فی دانشگاه
سوال مهم دیگر این است که عوامل موثر بر مبلغ اپلیکیشن فی چیست؟ از جمله این عوامل می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- مقطع تحصیلی: به طور معمول، هزینه اپلیکیشن فی در مقاطع بالاتر کمی بیشتر خواهد بود. زیرا مدارک مقاطع بالاتر نیاز به بررسی بیشتری دارند.
- رشته تحصیلی: به طور طبیعی، رشته های با بازار کار بهتر و یا هزینه تحصیل بالاتر، دارای application fee بیشتری هستند.
- برنامه تحصیل (تمام وقت یا پاره وقت): مشخصا برنامه های تحصیلی پاره وقت دارای هزینه اپلیکیشن فی کمتری نسبت به برنامه های تمام وقت هستند.
- رتبه علمی دانشگاه مقصد: هرچه اعتبار دانشگاه مقصد از نظر رتبه علمی جهانی بالاتر باشد، معمولا هزینه اپلیکیشن فی آن نیز بیشتر است. زیرا تقاضا برای تحصیل در آن دانشگاه نیز بالطبع بیشتر بوده و زمان بیشتری برای بررسی مدارک متقاضیان مورد نیاز است.
- اعتبار کشور مقصد: توجه به وضعیت علمی دانشگاه های کشور مقصد و همچنین، کیفیت زندگی در کشور مقصد نیز از عوامل موثر در هزینه اپلیکیشن فی دانشگاه های آن کشور است. معمولا کشورهای با هزینه زندگی بیشتر، دارای application fee بالاتری در دانشگاه های خود هستند.
توجه داشته باشید که چنانچه هزینه اپلیکیشن فی را از طریق وبسایت های واسطه پرداخت می کنید، کارمزد آن را نیز باید در نظر داشته باشید. در واقع، سایت های واسطه همچون فراکنش، درصدی از هزینه application fee دانشگاه مقصد را به عنوان کارمزد انجام خدمات پرداخت خود از شما اخذ می کنند که باید این مبلغ را هم به عنوان کارمزد اپلیکیشن فی در راستای هزینه های اقدام تحصیلی خود در نظر داشته باشید.
ادمیشن فی یا دیپازیت فی چیست؟
یکی دیگر از هزینه های تحصیل در دانشگاه های بین المللی، ادمیشن فی یا همان دیپازیت فی است. حال اگر بخواهید بدانید ادمیشن فی چیست؟ باید بگوییم که چنانچه دانشگاه مقصد، پس از بررسی درخواست اپلای شما، با درخواست شما موافقت نماید به شما نامه ای موسوم به Admission Letter و با مضمون شرایط و ضوابط پذیرش در دانشگاه را ارسال می کند. به علاوه، به منظور بررسی جدیت شما در پروسه اپلای، هزینه ای را از شما دریافت می کند که به آن ادمیشن فی اطلاق می شود. پرداخت این هزینه به دانشگاه مقصد نشان می دهد که شما در تصمیم خود مبنی بر تحصیل در آن دانشگاه جدی هستید.
هزینه اپلیکیشن فی دانشگاه های مختلف چقدر است؟
همانطور که در بالا اشاره کردیم، هر دانشگاه دارای هزینه application fee مخصوص به خود است که با توجه به عوامل متعددی تعیین می شود. در ادامه، برخی از هزینه های اپلای تحصیلی در دانشگاه های مختلف را بررسی می کنیم.
اپلیکیشن فی دانشگاه های آمریکا
مبلغ اپلیکیشن فی دانشگاه های آمریکا چیزی حدود 50 تا 150 دلار آمریکا است. بهتر است بدانید که معمولا هزینه های اپلیکیشن فی در دانشگاه های آمریکا غیر قابل استرداد است. همچنین، عموما امکان تغییر اطلاعات ارسالی پس از پرداخت هزینه و ارسال مدارک را نخواهید داشت.
چند نمونه از application fee دانشگاه های آمریکا به صورت زیر است:
- دانشگاه MIT ماساچوست: بین 85 الی 110 دلار
- دانشگاه استنفورد: حدود 90 دلار
- دانشگاه بریتیش کلمبیا: 85 الی 110 دلار
برای اطلاع دقیق از مبلغ اپلیکیشن فی دانشگاه های آمریکا، باید به وبسایت آن دانشگاه مراجعه نمائید.
اپلیکیشن فی دانشگاه های ایتالیا
برخی از دانشگاه های کشور ایتالیا هزینه های مشخصی برای application fee دارند و البته، برخی دیگر هیچ هزینه ای برای درخواست اپلای متقاضیان دریافت نمی کنند. چند نمونه از اپلیکیشن فی دانشگاه های ایتالیا در زیر آورده شده است:
- دانشگاه پلی تکنیک میلان: 50 یورو
- دانشگاه تورین: 50 یورو
- دانشگاه پاویا: 35 یورو
- دانشگاه تورورگاتا: 30 یورو
- دانشگاه سیه نا: 30 یورو
- دانشگاه پروجا: 30 یورو
اپلیکیشن فی دانشگاه های کانادا
دانشگاه های کانادا نیز همانند دانشگاه های آمریکا، بسته به نوع دانشگاه، رتبه آن و سایر عوامل مبلغ application fee نسبتا بالایی، چیزی حدود 20 الی 120 دلار از فرد متقاضی درخواست می کنند. همچنین، این دانشگاه ها نیز همانند دانشگاه های آمریکا، این مبلغ را تحت هیچ شرایطی عودت نمی دهند. لذا، در هنگام پرداخت اپلیکیشن فی دانشگاه های کانادا باید بسیار دقت کنید که اشتباهی در ارسال مدارک یا سایر شرایط مورد نظر دانشگاه، رخ ندهد. چند نمونه از اپلیکیشن فی دانشگاه های کشور کانادا به شرح ذیل است:
- دانشگاه تورنتو: 125 دلار
- دانشگاه بریتیش کلمبیا: 110 بین 170 دلار
- دانشگاه مونترال: 110 دلار
- دانشگاه آلبرتا: 125 دلار
- دانشگاه مک مستر: 110 تا 150 دلار
اپلیکیشن فی دانشگاه های سوئد
این هزینه در دانشگاه های سوئد، برای افرادی که تابعیت کشورهای اتحادیه اروپا را ندارند، ضروری است. البته در مقطع دکترا، این هزینه دریافت نمی شود. متوسط هزینه اپلیکیشن فی دانشگاه های کشور سوئد، حدود 100 الی 700 کرون سوئد است که چیزی حدود 10 الی 100 یورو خواهد بود.
این هزینه نیز مانند دانشگاه های آمریکا و کانادا عموما غیر قابل بازگشت هستند. به عنوان نمونه، چند مثال از اپلیکیشن فی دانشگاه های سوئد در زیر اورده شده است:
- دانشگاه لوند، 90 یورو
- دانشگاه استکهلم، 90 یورو
- دانشگاه گوتنبرگ، 80 یورو
- دانشگاه مالمو، 80 یورو
اپلیکیشن فی دانشگاه های آلمان
در آلمان نیز این هزینه بسته به نوع مقطع تحصیلی و رتبه دانشگاه متفاوت است. اما حدود کلی این هزینه چیزی بین 20 تا 100 یورو خواهد بود. توجه به ددلاین پرداخت این هزینه بسیار مهم است تا درخواست اپلای شما مورد بررسی قرار گیرد. اگرچه باید متذکر شویم که اکثر دانشگاه های آلمان، برای متقاضیان تحصیل در این کشور، معاف از پرداخت هزینه اپلیکیشن فی هستند، اما این موضوع برای همه دانشگاه های آن صدق نمی کند. به طور مثال، هزینه اپلیکیشن فی دانشگاه هامبورگ حدود 75 یورو است. بهترین راه برای بررسی اپلیکیشن فی دانشگاه های آلمان مراجعه به وبسایت دانشگاه مورد نظر و بررسی شرایط اپلای در مقطع تحصیلی مورد نظر است.
دانشگاه های بدون اپلیکیشن فی کدام اند؟
بسیاری از متقاضیان تحصیل در دانشگاه های بین المللی، علاقه مند هستند تا هزینه ای بابت بررسی درخواست اپلای خود نپردازند. این موضوع، این امکان را به متقاضیان می دهد تا بتوانند درخواست های بیشتری را ارسال نمایند. دانشگاه های بسیاری در جهان هستند که هیچگونه هزینه ای بابت تحصیل از متقاضیان خود دریافت نمی کنند. در ادامه، جدولی از دانشگاه های معتبر جهان را آورده ایم که فاقد هزینه اپلیکیشن فی هستند. همچنین، با جستجوی هر کشور، می توانید لیستی از دانشگاه های بدون اپلیکیشن فی در آن کشور را پیدا کنید.
کشور | عنوان دانشگاه | رتبه جهانی |
آمریکا | دانشگاه سنت لوئیس | 901-905 |
آمریکا | دانشگاه تولین | 600 |
آمریکا | موسسه فناوری ایلینوی | 469 |
آمریکا | دانشگاه بایلور | 1001-1200 |
آمریکا | دانشگاه فنی میشیگان | 851-900 |
کانادا | دانشگاه آلبرتا | 110 |
کانادا | دانشگاه بریتیش کلمبیا | 47 |
استرالیا | دانشگاه ولونگونگ | 162 |
استرالیا | دانشگاه نیوکاسل | 173 |
استرالیا | دانشگاه استرالیای جنوبی | 326 |
استرالیا | دانشگاه چارلز داروین | 601-610 |
استرالیا | دانشگاه باند | 567 |
استرالیا | دانشگاه مرکزی کوئینزلند | 590 |
استرالیا | دانشگاه کانبرا | 421 |
نیوزلند | دانشگاه ویکتوریا ولینگتون | 241 |
انگلستان | دانشگاه ادینبرو | 22 |
انگلستان | دانشگاه لیدز | 75 |
انگلستان | دانشگاه نیوکاسل | 110 |
انگلستان | دانشگاه لافبورو | 212 |
آلمان | دانشگاه صنعتی مونیخ | 37 |
آلمان | دانشگاه فنی آخن | 106 |
آلمان | دانشگاه کلن | 268 |
ایتالیا | دانشگاه جنوا | 530 |
هلند | دانشگاه تیلبرگ | 371 |
نروژ | دانشگاه برگن | 281 |
بلژیک | دانشگاه خنت | 159 |
نکاتی که برای پرداخت اپلیکیشن فی باید بدانید
با توجه به جمیع مطالبی که درباره پرداخت هزینه های اپلیکیشن فی گفتیم، نکاتی وجود دارند که باید آنها را در نظر داشته باشید تا مانع پرداخت های بی مورد و یا از دست دادن شانس شما برای پذریش اپلای در دانشگاه مورد نظر شما شود. در ادامه این نکات را با هم بررسی می کنیم:
- پرداخت این هزینه دارای ددلاین است. در صورتی که در تاریخ معین شده، موفق به پرداخت این هزینه نشوید، مدارک و درخواست شما بررسی نخواهد شد.
- اکثر دانشگاه های کانادا و آمریکا، دارای امکان استرداد اپلیکیشن فی نیستند. لذا، در صورت رد درخواست اپلای شما، این هزینه عودت داده نمی شود. این شرط برای برخی دیگر از دانشگاه های اروپایی نیز صادق است. لذا، در بررسی شرایط ضروری اپلای در دانشگاه مورد نظر، به این نکته توجه داشته باشید.
- معمولا امکان ویرایش اطلاعات و مدارک ارسالی پس از پرداخت هزینه اپلیکیشن فی و ثبت اطلاعات، وجود ندارد. لذا، با دقت بسیار نسبت به تکمیل اطلاعات خود اقدام کنید و قبل از پرداخت، صحت کلیه مدارک خود را بررسی نمائید.
- هزینه های اپلیکیشن فی دانشگاه های مختلف، کاملا متفاوت است و ممکن است بر اساس مقطع تحصیلی و رتبه جهانی دانشگاه تغییر نماید.
- به طور معمول، هزینه اپلیکیشن فی برای انتخاب حداکثر 3 رشته تحصیلی در نظر گرفته شده است. لذا، برای درخواست های بیشتر باید این هزینه را با توجه به مقدار تعیین شده دانشگاه مجددا پرداخت نمائید.
- در صورت در اختیار نداشتن کارت اعتباری معتبر، بهتر است هزینه و کارمزد اپلیکیشن فی را از طریق وبسایت های واسط و معتبر پرداخت کنید. پرداخت اپلیکیشن فی در روش آفلاین، به دلیل طولانی شدن پروسه تایید واحد مالی دانشگاه، ممکن است پروسه بررسی درخواست شما را طولانی کند.
سخن پایانی
پرداخت هزینه های اپلیکیشن فی یکی از مقدماتی ترین قدم ها برای بررسی درخواست اپلای شما خواهد بود. چنانچه این هزینه را پرداخت کنید، در مرحله بعدی، مدارک شما مورد بررسی قرار گرفته و در صورت تایید، پروسه پذیرش شما آغاز خواهد شد. برای پرداخت هزینه و کارمزد اپلیکیشن فی دانشگاه مورد نظر خود، کافیست وارد پنل کاربری خود در وبسایت فراکنش، بهترین سایت اپلیکیشن فی شده و در قسمت پرداخت در سایت های خارجی سفارش خود را ثبت نمائید.
سوالات متداول
هزینه ای که دانشگاه ها برای بررسی درخواست اپلای متقاضیان دریافت می کنند، به اپلیکیشن فی موسوم است.
بله، تحت شرایطی موسوم به ویو کردن اپلیکیشن فی می توان از پرداخت آن معاف شد.
در هر کشور، معمولا دانشگاه هایی حتی با اعتبار جهانی وجود دارند که فاقد این هزینه هستند.